David Hilberink

David Hilberink

David Hilberink is redacteur Digitale media. Hij is visueel expert en verzorgt de montage van NieuweOogst.tv

Contact

Artikelen door David Hilberink

Stevige plus voor fertigatie en irrigatie bij uien

Akker- & Tuinbouw

Als de meeropbrengst van fertigatie ten opzichte van beregening uitkomt op 20 ton per hectare, dan is een uienprijs nodig van minimaal 10 cent per kilo om de jaarkosten van 2.000 euro per hectare voor fertigatie te compenseren.

BoerBurger-partij van start

Algemeen

Met een boekpresentatie werd woensdag in Deventer het startschot voor de BoerBurgerBeweging gegeven.

VVD tegen krimp Nederlandse veestapel

Veehouderij

De VVD wil geen krimp van de veestapel in Nederland. Met dit standpunt staat de VVD lijnrecht tegenover coalitiegenoten D66 en ChristenUnie die daar wel krimp nastreven.

Driftreducerende spuittechniek kiezen tijdens demodag

Akker- & Tuinbouw

Afgelopen donderdag organiseerden BO Akkerbouw en Delphy een demodag driftreducerende spuittechnieken in Lelystad. De bezoekers waren getuige van de mogelijkheden die er zijn om te voldoen aan de wettelijke regels voor driftarm spuiten.

Joflor in Naaldwijk geeft orchidee een kleurtje

Akker- & Tuinbouw

De geverfde vlinderorchideeën van Joflor in Naaldwijk zijn niet aan te slepen. Eigenaar John Valstar geeft witte exemplaren van zo’n twintig phalaenopsiskwekerijen een kleurtje en heeft daarmee een gat in de markt aangeboord.

Oude liefde roest niet op New Holland Legendary Days

Mechanisatie

Voor de 3e keer werden deze week de New Holland Legendary Days gehouden in Biddinghuizen. Op woensdag konden bezitters van oude Ford, Fiat of New Holland trekkers zich aanmelden voor de Heritage avond. 280 trotse deelnemers reden met hun trekker...

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland diverser

Algemeen

Na eerdere edities van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland in de Achterhoek en Rijssen, werd er dit keer voor Deventer gekozen. Mede omdat hier plaats was voor het houden van demonstraties.

Bruingemarmerde schildwants in opmars

Akker- & Tuinbouw

De bruingemarmerde schildwants, ook wel stinkwants genoemd, kan flinke schade veroorzaken in een groot aantal groente- en fruitgewassen. Deze insect is vorig jaar voor het eerst in ons land in Limburg aangetroffen.

Landelijke kleinfruitdag in Waverveen

Akker- & Tuinbouw

Bij Bloed Kleinfruit in Waverveen werd verleden week de landelijke kleinfruitdag gehouden.

Documentaire toont natuurinclusieve landbouw

Regio West

Documentaire 'Natuurinclusieve Landbouw uit de onverwachte hoek' brengt maatregelen en het verdienmodel van boeren uit Noord-Holland in beeld.

Slachtgegevens Pali Group ook openbaar gemaakt

Algemeen

In navolging van andere rundvee- en kalverslachterijen zijn ook de slachtgegevens van Pali Group openbaar gemaakt.

Opbrengst snijmais bijna een derde minder dan in 2017

Veehouderij

De verwachting is dat dit jaar 31 procent minder snijmais van het land komt dan in 2017. De raming van de graanopbrengsten ligt juist iets boven het niveau van 2017. Dit blijkt uit de voorlopige oogstramingen van CBS.

Cichoreiwortels na regen goed de grond uit

Akker- & Tuinbouw

Loonbedrijf Bartels uit Moerstraten is begonnen met de cichoreioogst. Peter Pellis rooit met een nieuwe machine een perceel in Ossendrecht. 'Twee dagen terug was het veel te droog. Toen braken alle punten af, maar nu heeft het geregend en komen de...

Rutte bezoekt Dairy Campus Leeuwarden

Veehouderij

Premier Mark Rutte deed tijdens zijn werkbezoek aan Friesland ook Dairy Campus Leeuwarden aan. Dat is een nationaal onderzoek-, onderwijs- en innovatiecentrum en onderdeel van Wageningen Universiteit.

Droogte toont historische akker

Akker- & Tuinbouw

De droge weken beginnen voor veel akkerbouwers hun tol te eisen. Akkerbouwer Twan van der Heijden uit het Brabantse Soerendonk maakt extra uren om zijn aardappel- en suikerbietenpercelen te beregenen.

Twee personen zwaargewond bij mestputongeval

Regio Noord

In het Groningse Oldehove zijn de hulpdiensten zaterdagochtend massaal uitgerukt naar een agrarisch bedrijf aan de Aalsumerweg. Twee personen werden daar in een mestput aangetroffen.

Jonge boeren hebben niks aan JOLA

Algemeen

De investeringslijst in de Jonge Landbouwersregeling (JOLA) moet uitgebreider als het aan het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) ligt. Dat meldt ze op haar website. Na de openstelling van de JOLA in 2017 heeft het NAJK zijn leden om een...

Limburg investeert in landbouwoplossingen

Algemeen

Landbouwers, kennisleveranciers en samenwerkingsverbanden in Limburg kunnen vanaf 14 mei subsidie aanvragenvoor innovaties en investeringen in de landbouw. Dat is mogelijk via het Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020 Limburg.

Rood voor Rood in Overijssel werkt

Algemeen

De Rood voor Rood regeling in de provincie Overijssel heeft veel effect. Het draagt bij aan de sloop van een derde van de leegstaande agrarische.

Gekke groenten zo gek nog niet

Akker- & Tuinbouw

Kromme komkommers, een hartjesvormige aardappel of een wortel met twee benen. We zien gekke groente om verschillende redenen niet in onze supermarkt en deze worden veelal verspild.

Agrifirm Jongerendag in teken van voedsel

Algemeen

Kunnen we in de toekomst ons eigen voedsel printen of van voedselrestet soep maken? Deze en andere onderwerpen kwamen aan bod tijdens de Jongerendag van Agrifirm.

POV trapt regiovergaderingen af

Veehouderij

Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) trapt maandagavond de eerste van zeven regiobijeenkomsten af.