Vraag naar melkers blijft groot

De vraag naar melkers blijft groot. Door het tekort aan arbeidskrachten in alle sectoren wordt het er voor melkveehouders niet makkelijker op om melkers te vinden.

Ronald Visser van Bats Uitzendburo in het Drentse Nijensleek heeft een persoonlijke en laagdrempelige aanpak. 'Niet iedereen die melkt, gaat een agrarische opleiding doen en dat is ook helemaal niet nodig. In de basis gaat het erom of iemand het in zich heeft om goed met de koe om te gaan en dat leuk vindt. Dus ga ik met mensen die kennis willen maken met het vak melken samen de melkput in.'

Visser heeft een ploeg melkers die in wisselende samenstelling op meerdere bedrijven in de Kop van Overijssel en een stukje van Drenthe melkt. Zo ook op het bedrijf van Wiebe Brandsma in het Overijsselse Steenwijkerwold. 'Er is altijd werk. Als ik het avondmelken niet zou uitbesteden, dan kom ik gewoon nergens anders meer aan toe', zegt hij. 'Bovendien kun je het wel overlaten aan de twee meiden die er nu staan. Nu kan ik met mijn gezin samen avondeten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer