Stevige plus voor fertigatie en irrigatie bij uien

Als de meeropbrengst van fertigatie ten opzichte van beregening uitkomt op 20 ton per hectare, dan is een uienprijs nodig van minimaal 10 cent per kilo om de jaarkosten van 2.000 euro per hectare voor fertigatie te compenseren.

Teeltadviseur Ronnie van Maldegem van gewasbeschermingsfirma Van Iperen gaf donderdag tijdens de Uiendag op proefbedrijf Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat een toelichting bij het onderzoek naar verschillende systemen voor het meegeven van water in de uienteelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer