Metselbij zorgt voor betere bestuivingsmix

Door de klimaatverandering bloeien fruitgewassen steeds vroeger. De kans op koud weer is daarom veel groter. Voor het POP3-project Biodiversiteit en bestuivingsmix zijn metselbijen uitgezet. Ze zijn een welkome aanvulling op andere bestuivers, zoals honingbijen en hommels.

Metselbijen vliegen al bij 8 graden Celsius. Ze vliegen niet ver en houden van peer, appel en kers. En heel fijn: ze steken niet. Jaarlijks is ruimte voor vijf fruitbedrijven om mee te doen en er is nog plek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer