College Boer met Constantijn Ninck Blok: 'AH kiest voor bepaald type boer'

Constantijn Ninck Blok is directeur Vers en Logistiek bij Nederlands grootste supermarktketen Albert Heijn (AH). Hij gaat met studenten van HAS green academy in Den Bosch het gesprek aan over de keten, het verdienvermogen van boeren en tuinders en de rol van de supermarkten daarbij. Ook spreekt hij zich nadrukkelijk uit over het Landbouwakkoord. 'Een breedgedragen akkoord moet het vertrouwen gaan herstellen.'

Albert Heijn werkt samen met circa 1.100 boeren en tuinders onder wie 450 melkveehouders. Ninck Blok: 'Onze boeren zijn allemaal extensieve melkveehouders. We kiezen nadrukkelijk voor een bepaald type boer.'

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinders relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren een bijzondere gast uit de wereld van agri en food.

Deze opname verschijnt binnenkort ook als podcast op nieuweoogst.nl/podcast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer