Chef-koks bereiden onbekende delen van de kip

Chef-koks laten tijdens een kookshow in Koetshuis Hulshorst in het Gelderse Hulshorst bezoekers kennismaken met de onbekende delen van de kip. Het evenement moet voedselverspilling tegengaan.

De kookshow werd georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Chef-koks Guido Waterman, René Pluijm en Job Pattinasarany lieten zien en vooral proeven wat je met de onbekende delen van de kip kunt.

Door dit onder de aandacht te brengen, hoopt Nepluvi minder afhankelijk te worden van de export naar andere landen waar deze onbekende delen wel worden gegeten. Door die wel te gebruiken, krijgt elk deel van de kip een goede bestemming: de zogenoemde vierkantsverwaarding. 'Je kent het spotje wel: Kip het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt echt alles gebruiken', verzekert Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer