Chef-koks bereiden onbekende delen van de kip
Chef-koks laten tijdens een kookshow in Koetshuis Hulshorst in het Gelderse Hulshorst bezoekers kennismaken met de onbekende delen van de kip. Het evenement moet voedselverspilling tegengaan.
De kookshow werd georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Chef-koks Guido Waterman, René Pluijm en Job Pattinasarany lieten zien en vooral proeven wat je met de onbekende delen van de kip kunt.
Door dit onder de aandacht te brengen, hoopt Nepluvi minder afhankelijk te worden van de export naar andere landen waar deze onbekende delen wel worden gegeten. Door die wel te gebruiken, krijgt elk deel van de kip een goede bestemming: de zogenoemde vierkantsverwaarding. 'Je kent het spotje wel: Kip het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt echt alles gebruiken', verzekert Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Fendt 309CAI
2006, P.O.A.
-

Fendt Lotus 1250T schudder
2024, P.O.A.
-

Evers Forest XL 9-310 R62
Gebruikt, P.O.A.
-

Valtra N 175 direct met RKT- GPS
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Weer
-
Zondag11° / 8°90 %
-
Maandag12° / 10°75 %
-
Dinsdag13° / 10°80 %
















