Chef-koks bereiden onbekende delen van de kip
Chef-koks laten tijdens een kookshow in Koetshuis Hulshorst in het Gelderse Hulshorst bezoekers kennismaken met de onbekende delen van de kip. Het evenement moet voedselverspilling tegengaan.
De kookshow werd georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Chef-koks Guido Waterman, René Pluijm en Job Pattinasarany lieten zien en vooral proeven wat je met de onbekende delen van de kip kunt.
Door dit onder de aandacht te brengen, hoopt Nepluvi minder afhankelijk te worden van de export naar andere landen waar deze onbekende delen wel worden gegeten. Door die wel te gebruiken, krijgt elk deel van de kip een goede bestemming: de zogenoemde vierkantsverwaarding. 'Je kent het spotje wel: Kip het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt echt alles gebruiken', verzekert Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 6175R (HG) #25848
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere - 6120M CQ
2020, P.O.A.
-
Pottinger Ploeg Servo (HG) #24982
Gebruikt, € 13.500
-
John Deere Tractor, compact 2026R (HG) #27680
Gebruikt, € 28.300
Vacatures
Specialist toezicht en handhaving
Waterschap Rivierenland - Tiel - Rivierengebied
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Regiobestuurder (voorzitter Flevoland) LTO Noord
LTO Noord - Flevoland
Technisch Specialist Voedergewassen
Barenbrug - Nijmegen, Nederland
Weer
-
Zondag22° / 17°20 %
-
Maandag21° / 14°50 %
-
Dinsdag18° / 13°75 %