College Boer met Dustin Woodward (RFC): 'Produceren voor keurmerk wordt leidend'

Dustin Woodward, directeur Nederland en Export Europa bij Royal FrieslandCampina (RFC), is te gast in deze aflevering van College Boer. Hij gaat met studenten van HAS green academy in Den Bosch het gesprek aan over ontwikkelingen op de melkmarkt en het verdienmodel voor melkveehouders. ‘Wie van jullie is weleens op een ledenvergadering geweest?’

Woodward gaat met de studenten in gesprek over hun toekomst, het verwaarden van melk en het veranderende verdienmodel van melkveehouders. 'We staan aan de vooravond van een grote transitie. Die kunnen we alleen samen doormaken. De hele keten zal hierin mee veranderen. Ik geloof in samenwerken.’

Verder gaat Woodward in op het belang van keurmerken in de zoektocht naar een groter verdienvermogen voor melkveehouders. ‘We hebben nu een woud aan keurmerken. In de toekomst zullen we terug moeten naar een of twee herkenbare labels voor de consument. Dit zal zo ook als blauwdruk worden vastgelegd in het Landbouwakkoord.’


College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer