Podcast: College Boer met Jos Ebbers (NVM)

In deze podcast van College Boer is Jos Ebbers te gast. Hij is vakgroepvoorzitter NVM Agrarisch & Landelijk. Op Aeres Hogeschool in Dronten sprak hij met studenten over agrarisch vastgoed en de toekomst van de studenten hierin.

Volgens Ebbers ziet de toekomst van de studenten die de makelaardijopleiding volgen er rooskleurig uit, want de huidige gemiddelde makelaar is vaak man, 55+ en grijs. Met het oog op de flinke uitdagingen in het buitengebied is er grote behoefte aan een jonge nieuwe generatie die met de poten in de klei wil staan.

Daarnaast is de vakgroepvoorzitter NVM Agrarisch & Landelijk voorstander van herverkaveling, al dan niet op vrijwillige basis. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kracht van herverkaveling zich al bewezen en het zou als onderlegger voor meerdimensionale plannen gebruikt kunnen worden. Brede herinrichting is wenselijk, omdat dan allerlei mensen en adviesinstellingen zich naar één instrumentarium kunnen richten en Nederland zo snel mogelijk toekomstbestendig kan worden.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en hoofdredacteur Nieuwe Oogst Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Martijn Buijsse is opgenomen bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer