Driftreducerende spuittechniek kiezen tijdens demodag

Afgelopen donderdag organiseerden BO Akkerbouw en Delphy een demodag driftreducerende spuittechnieken in Lelystad. De bezoekers waren getuige van de mogelijkheden die er zijn om te voldoen aan de wettelijke regels voor driftarm spuiten.

Er was aandacht voor 75 tot 90 procent driftreducerende doppen en ook bij andere technieken zoals luchtondersteuning, een Wingsprayer, een Wave, het MagGrow systeem, allemaal gericht op 90 tot 95 procent driftreductie.

De keuze van de juiste spuittechniek hangt volgens Herman Krebbers af van de gewassen die worden geteelt en de middelen die gespoten worden. Daarna moet men een afweging maken tussen kosten en gebruiksgemak.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer