Groenbemester inwerken zonder glyfosaat

Op proefbedrijf De Marke zijn onlangs verschillende mogelijkheden gedemonstreerd voor het verkleinen en inwerken van grasgroenbemesters, zonder de inzet van glyfosaat. Dit gebeurde in het kader van het project Waterwijs Boeren.

Waterwijs Boeren van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer richt zich op de grondwaterbeschermingsgebieden in Gelderland. Het doel is te komen tot minder dan 50 milligram nitraat in het grondwater. Zo'n 75 boeren in Dinxperlo, 't Klooster, Haarlo en Olden Eibergen doen – vrijwillig maar niet vrijblijvend – mee aan het project.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer