Gekke groenten zo gek nog niet

Kromme komkommers, een hartjesvormige aardappel of een wortel met twee benen. We zien gekke groente om verschillende redenen niet in onze supermarkt en deze worden veelal verspild.

Kromkommer zet zich in voor de terugkeer van gekke groente op de borden van de consument. Volgens Chantal Engelen van Kromkommer is er een ketenprobleem, waardoor de consument het niet meer gewend is om afwijkend uitziende groenten te eten.

Het begint al bij de telers, die volgens de handelsnormen van de Europese Unie specificaties aangeleverd krijgen waaraan hun producten moeten voldoen. Daarnaast zijn ook de retailers heel concreet met eisen hoe zij de groenten in de winkel willen hebben. Hierdoor ziet de consument alleen maar 'perfecte' groente in de schappen liggen.

Kromkommer wil het ketenprobleem aanpakken en de gekke groente weer populair maken. 'Er is niets mis met een driewi'. Een doos vol met driewi's, aan elkaar gegroeide kiwi's, werd onlangs aangeboden aan de politici in de Tweede Kamer. Omdat er in Europa geen aan elkaar gegroeide vruchten verkocht mogen worden, is dit lekkere en veilige product een verboden vrucht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer