College Boer met André van Troost (Lely): 'Er moet een landbouwvisie komen'

In deze aflevering van College Boer is André van Troost van Lely te gast. De CEO van het bedrijf dat innovatieve agrarische robots bouwt, beantwoordt vragen van studenten van HAS green academy in Bosch. 'Er moet een landbouwvisie komen', geef hij aan.

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinders relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren dit keer Van Troost.

Van Troost heeft de agrarische sector ontdekt in Engeland waar hij jarenlang woonde en werkte als professioneel cricketspeler. Hij geeft de studenten mee vooral niet zijn 'saaie' studententijd te volgen. 'Ga naar feestjes, dat is belangrijk'. Dat geldt volgens hem ook voor het stellen van een doel en dat na te streven. 'Controleer datgene wat je kan controleren en laat de rest los.'

De omzet van Lely in Nederland bedraagt rond de 7 procent, meldt Van Troost. 'Nederland is een steeds kleiner land aan het worden voor ons. Dat is het gevolg van het overheidsbeleid. De ontwikkeling in Nederland staat al lange tijd stil. In het buitenland wordt daarentegen volop geïnvesteerd in de melkveehouderij.'


College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer