Landbouworganisaties: 'Mestbeleid is onhaalbaar en ontwrichtend'

Landbouworganisaties roepen politici op om het nieuwe mestbeleid niet te fiatteren. De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over het zevende actieprogramma voor de Nitraatrichtlijn.

LTO Nederland, NAJK, POV, NAV, BO Akkerbouw, NZO en Rabobank zeggen dat het nieuwe voorgestelde mestbeleid onhaalbaar, ontwrichtend en onbetaalbaar is. Zij vrezen dat landbouwgrond verloren gaat en de nieuwe regels te diep ingrijpen in de bedrijfsvoering van de boeren en indruist tegen de natuur.

'Boeren worden in de volle breedte beperkt in hun vakmanschap en verdienvermogen', schrijven zij in een gezamenlijke verklaring die woensdag naar buiten is gebracht. NAJK-voorzitter Roy Meijer licht het statement in de studio van Nieuweoogst.tv toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer