College Boer met Thom van Campen (VVD): 'Deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit'

De komende twee afleveringen van College Boer staan in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. In deze is VVD-landbouwwoordvoerder Thom van Campen te gast op de HAS in Den Bosch. Studenten zijn zeer kritisch over het stikstofbeleid van het kabinet. 'Blijft er nog wel ruimte in Nederland voor ons?'

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinders relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren dit keer Van Campen.

Volgens hem zijn de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart belangrijker dan ooit. 'Deze verkiezingen gaan over de inrichting van de provincie en het buitengebied. Waar willen we wonen, waar willen we boeren en hoeveel ruimte is er voor natuur? Over die vraagstukken gaat de provincie.'


College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

Van Campen hekelt het kabinetsbeleid van de afgelopen twintig jaar. 'We hebben er een potje van gemaakt, omdat we te lang hebben gewacht met de verduurzaming van de landbouw. Daar zijn boeren nu de dupe van.' Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat boeren met de juiste maatregelen en middelen opnieuw een verduurzamingsslag kunnen maken. 'Dan is er een overheid nodig om hiermee aan de slag te gaan en niet de problemen uit de weg te gaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer