Droogte toont historische akker

De droge weken beginnen voor veel akkerbouwers hun tol te eisen. Akkerbouwer Twan van der Heijden uit het Brabantse Soerendonk maakt extra uren om zijn aardappel- en suikerbietenpercelen te beregenen.

Als het volgende week niet gaat regenen, dan kan Van der Heijden zijn mais zo goed als verloren beschouwen. Vorige week reed Twan langs zijn maisperceel en toen zag hij iets geks vanaf de trekker. Het mais was op verschillende plekken hoger dan elders in het veld. Met een drone kon hij het veld van boven beter bekijken. Hij zag verschillende vreemde plekken en contouren in het perceel.

De foto’s die hij maakte liet hij aan zijn vader en oma zien. Die concludeerden dat het wel eens de oude akker met slootjes kon zijn. Op het internet zocht Twan historische kaarten van de omgeving en zag dat de ligging van de oude slootjes goed overeen kwam met de beelden van het huidige perceel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer