Jonge boeren hebben niks aan JOLA

De investeringslijst in de Jonge Landbouwersregeling (JOLA) moet uitgebreider als het aan het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) ligt. Dat meldt ze op haar website. Na de openstelling van de JOLA in 2017 heeft het NAJK zijn leden om een beoordeling gevraagd. Opvallend is dat 68% van de respondenten geen investering op de lijst vond waar zij behoefte aan hebben.

Jonge+boeren+hebben+niks+aan+JOLA
© Nieuwe Oogst

Uit de evaluatie van NAJK blijkt dat jonge landbouwers na bedrijfsovername vooral behoefte aan ondersteuning in grond, machines en gebouwen hebben. Met name jonge landbouwers uit intensieve sectoren gaven aan geen bruikbare investering te vinden. Er staan volgens de respondenten veel 'luxe' producten op de investeringslijst maar de doelgroep heeft meer behoefte aan praktische doeltreffende investeringen.

Van 4 december 2017 t/m 15 januari 2018 konden boeren en tuinders onder de 41 jaar zich aanmelden om in aanmerking te komen voor de JOLA. De regeling is bedoeld als steun in de rug om investeringen te doen in de financieel zware periode na bedrijfsoverdracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer