College Boer met Mark Venner: 'Melkkoeien maken plaats voor voedselbos'

Mark Venner (26) is boer in het Limburgse Baexem. Hij besluit in samenspraak met zijn familie in 2019 het roer om te gooien. Het traditionele melkveebedrijf wil hij ombouwen naar een multifunctioneel boerenbedrijf waarbij voedselbossen centraal staan. 5 hectare grasland is veranderd in agroforestry, de rest volgt binnenkort.

Deze bijzondere boer is de tweede gast in dit seizoen van College Boer. Op de dag van de opname moest hij in de ochtend afscheid nemen van de laatste melkkoeien. Venner deelt zijn visie op de toekomst met de studenten van HAS green academy Den Bosch, die zich op hun beurt kritisch toonden. 'Waar haal je je inkomsten vandaan?'

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinders relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren een bijzondere gast uit de wereld van agri en food.

Deze opname verschijnt binnenkort ook als podcast op nieuweoogst.nl/podcast.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer