LTO-voorzitter krijgt onverwacht bezoek van 'trekkergroepen'

LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak is maandagavond onverwacht bezocht door enkele mensen van zogeheten trekkergroepen. LTO veroordeelt in een schriftelijke verklaring dergelijke verrassingsbezoeken aan bestuurders.

LTO%2Dvoorzitter+krijgt+onverwacht+bezoek+van+%27trekkergroepen%27
© Dik Holl

Het ging om een onaangekondigd bezoek van ongeveer tien mensen, waarover vooraf geen afspraken zijn gemaakt. Hoewel het bezoek in feite tot een wederzijds gesprek leidde over onder meer het Landbouwakkoord, vindt LTO dat een grens is overschreven. 'Dit soort acties in de persoonlijke sfeer zijn onwenselijk en worden als intimiderend ervaren.'

LTO Nederland benadrukt altijd bereid te zijn tot overleg, ook met individuen, partijen en organisaties die er andere standpunten op nahouden. 'Echter dient dat niet te gebeuren in de persoonlijke omgeving, zeker niet wanneer gezins- en familieleden hier ongewenst bij betrokken worden.'

LTO wijst erop dat wat haar eigen leden en de bestuurlijke vertegenwoordiging vinden, leidend is voor de standpuntbepaling. 'Zij bepalen de LTO-koers.'


Frustratie en wanhoop

Desondanks begrijpt LTO de problemen van de onaangekondigde bezoekers. 'Natuurlijk leven er grote zorgen onder boeren en tuinders, zeker ook bij onze leden. Dat leidt, begrijpelijk, tot frustratie en wanhoop. Dit zijn ook onze zorgen', schrijft de organisatie.

Eerder kregen onder meer minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Rob Jetten ( Klimaat en Energie) onaangekondigd huisbezoek. De Tweede Kamer heeft het kabinet vervolgens gevraagd om te kijken of dit kan worden verboden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer