Factsheet bundelt geïntegreerde aanpak rhizoctonia

BO Akkerbouw en LTO Nederland verspreiden een factsheet die kennis over de geïntegreerde aanpak van de schimmel Rhizoctonia solani biedt.

Factsheet+bundelt+ge%C3%AFntegreerde+aanpak+rhizoctonia
© Burt

Rhizoctonia kent een brede waardplantstatus en vooral de variant Rhizoctonia solani AG 3 veroorzaakt schade op veel verschillende gewassen. De factsheet beschrijft hoe de schimmel is te beheersen met een geïntegreerde teeltaanpak.

Daarbij gaat het om een reeks maatregelen die vallen onder de pijlers van geïntegreerde teelt: gewasdiversiteit, raskeuze en teeltwijze, bodembeheer en bemesting, gerichte bestrijding en monitoring en evaluatie. Bij iedere pijler staat genoteerd welke specifieke maatregelen akkerbouwers kunnen nemen. Eerder dit jaar kwamen al factsheets uit met de laatste stand van de wetenschap over phytophthora en alternaria.


Project Kennistransfer Plantgezondheid

De factsheet over de aanpak van rhizoctonia is opgesteld door de Business Unit Open Teelten van Wageningen University & Research voor het Kennis op Maat-project Kennistransfer Plantgezondheid. Hierin werken LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, Nederlandse Fruittelers Organisatie en BO Akkerbouw samen aan de ontsluiting van kennis voor telers.

Deze kennis doen de organisaties op uit publiek-private samenwerking (PPS)-projecten die akkerbouwers via BO Akkerbouw financierden. Met dezelfde samenwerking werden eind januari factsheets over functionele biodiversiteit, biostimulanten en onkruidbeheersing uitgebracht. De factsheets dragen bij aan de doelen van Actieplan Plantgezondheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer