Tweede Kamer wil verbod op thuis bezoeken van politici

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt of het ongewenst en onaangekondigd thuis bezoeken van politici kan worden verboden of strenger aangepakt.

Tweede+Kamer+wil+verbod+op+thuis+bezoeken+van+politici
© Dirk Hol

Een motie van D66 die hiertoe oproept, werd dinsdag aangenomen door de Kamer. Volgens D66 zijn dergelijke bezoekjes intimiderend, maar hebben burgemeester, politie en Openbaar Ministerie vaak onvoldoende middelen in handen om adequaat op te treden.


Aanleiding voor de motie is onder meer het bezoek aan CDA-Kamerlid Derk Boswijk. Een vrouw zou de partner en jonge kinderen van Boswijk hebben bedreigd, terwijl het Kamerlid zelf niet thuis was. Ook stikstofminister Christianne van der Wal is de afgelopen tijd diverse malen thuis opgezocht. Een keer ging ze met boze boeren in gesprek, bij een ander bezoek braken relschoppers door een opgelegde politieblokkade bij haar huis heen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer