Gesprekken Landbouwakkoord starten maandag

LTO, NAJK, Agractie en Biohuis zijn gevraagd om mee te werken aan het Landbouwakkoord. Maandag starten de eerste verkennende gesprekken. In het Landbouwakkoord moet de toekomst van de sector worden geborgd.

Gesprekken+Landbouwakkoord+starten+maandag
© Dirk Hol

Naast de landbouworganisaties schuift ook een natuurorganisatie aan. Namens de provincies neemt de Brabantse CDA-gedeputeerde Elies Lemkes deel. Landbouwminister Piet Adema heeft de regie over deze zogenoemde hoofdtafel van het Landbouwakkoord. ChristenUnie-politicus Wouter de Jonge is gespreksleider. Maandag starten de eerste verkennende gesprekken. Agractie heeft laten weten de leden te vragen of zij moeten deelnemen aan het overleg of niet.

Het Landbouwakkoord is bedoeld om boeren en tuinders weer perspectief te geven en wat voor land- en tuinbouw Nederland wil de komende jaren. Adema wil dit samen met boeren, natuur- en terreinbeherende organisaties en de provincies vorm en inhoud geven.

Naast de hoofdtafel zullen er deeltafels worden geformeerd waar sectorpartijen en vakgroepen aanschuiven. Zij moeten de inhoud gaan leveren op belangrijke thema's als bodem, water, energie, klimaat, gewasbescherming, mest en diergezondheid. Centraal staat het verdienvermogen van boeren en tuinders in de transitierichtingen schaalvergroting, innovatie, biologisch, extensief, nieuwe product of dienst, verplaatsen of stoppen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer