Ongemak+bij+Rob+Jetten+na+ziekenbezoek+van+boeren
Nieuws
© Dirk Hol

Ongemak bij Rob Jetten na ziekenbezoek van boeren

D66-fractievoorzitter Rob Jetten heeft een ongemakkelijk gevoel overgehouden aan een bezoek van vijf leden van Farmers Defence Force (FDF) op dinsdagavond 27 oktober. Ze brachten een voedselpakket aan Jetten, die in quarantaine verblijft omdat hij is besmet met corona.

Het pakket werd door Jetten vriendelijk in ontvangst genomen. Wel kreeg hij er een ongemakkelijk gevoel bij, schrijft de politicus op Facebook. De sfeer was volgens hem vriendelijk en niet dreigend, maar hij vindt dat actiegroepen politici niet thuis horen op te zoeken. 'En zeker niet 's avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur.'Jetten meldt ook dat het vreemd en onaangenaam voelt dat FDF zijn thuisadres weet. 'Als mens heb ik ook een leven buiten de politiek. Ik heb een woning waar ik thuis ben en waar ik niet ongevraagd wil worden gefilmd, hoe aardig ze het misschien ook bedoelen. Ik hecht aan mijn privéleven. Aan een plek waar ik naast de politicus Rob ook gewoon partner, vriend, broer en buurman ben.'


Jetten wijst er ook op dat D66 en FDF van mening verschillen over het landbouwbeleid. Fractiegenoot Tjeerd de Groot opperde vorig jaar dat de veestapel in Nederland moet worden gehalveerd om de stikstofuitstoot te verminderen. Mede door die uitspraak trokken duizenden boze boeren richting het Malieveld en werden meermaals wegen geblokkeerd.

De Groot deed aangifte van bedreigingen, aldus Jetten. Hij voegt eraan toe: 'GroenLinks-collega Jesse Klaver en ik zagen onze naam terug op een doodskist. Mijn auto werd bij een aanvankelijk onderhoudend bezoek aan Diepenheim klemgereden door tractoren en met stickers beplakt.'

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer