Stikstofclaim naar Brussel vanwege voermaatregel

Stichting Stikstofclaim (SSC) gaat in Brussel procederen over de veevoermaatregel van landbouwminister Carola Schouten. De stichting heeft met een aantal juristen de maatregel uitvoerig bestudeerd en concludeert dat deze onwettig is en van tafel moet.

Stikstofclaim+naar+Brussel+vanwege+voermaatregel
© Johan Wissink

De stichting stelt vast dat het onmogelijk is geworden om in onderling overleg met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit tot een gedragen en goed beleid te komen. Daarom wil SSC de Nederlandse overheid tot de orde roepen via Europese regelgeving.

Op de website geeft SSC aan er alle vertrouwen in te hebben 'dat men in Brussel wel oor heeft voor valide argumenten, de wet respecteert en niet openstaat voor Nederlandse juridische listen en trucs'.


Om de ontvankelijkheid van procedures te vergroten, zoekt SSC melkveehouders die mede willen fungeren als eisende partij. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden. Het bestuur verwacht veel aanmeldingen en zal daaruit een aantal melkveehouders selecteren.


Geen dubbel werk

Voorzitter Wil Meulenbroeks van de LTO-vakgroep Melkveehouderij is op de hoogte van de procedure die SSC wil starten. 'Er is tussen beide organisaties bestuurlijk goed contact, maar we bewandelen ieder ons eigen pad en doen daardoor geen dubbel werk', zegt hij.

Meulenbroeks geeft aan dat de vakgroep Melkveehouderij momenteel vooral inzet pleegt op het alternatief van de melkveesector en veevoerindustrie voor de voermaatregel van Schouten. Die wordt momenteel doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer