Defensie blokkeert met vrachtwagens Haagse binnenstad

Defensie heeft vanwege het aangekondigde boerenprotest op verzoek van gemeente Den Haag de binnenstad afgezet. De 25 vrachtwagens en ongeveer zestig militairen 'blijven zo lang als dat nodig is', laat een woordvoerder weten.

Defensie+blokkeert+met+vrachtwagens+Haagse+binnenstad
© Ministerie van Defensie

Met trekkers werd donderdagavond in Den Haag door boeren al bij het Binnenhof geprotesteerd. Bij een eerder boerenprotest is het leger ook ingezet om met vrachtwagens straten naar de Tweede Kamer af te zetten. De politie beschikt zelf niet over dergelijk materieel.


De blokkade-actie werd rond 23 uur door de militairen uitgevoerd. De vrachtwagens zijn neergezet bij de grote kruising, ingeklemd tussen de gebouwen van het ministerie van Financiën en de Hoge Raad. Niet alleen de soldaten zijn vrijdagochtend al vroeg aanwezig, ook de politie is met veel agenten in de Hofstad aanwezig.

Dat is vanwege het onder meer door Agractie aangekondigde boerenprotest. Op de snelwegen was het vrijdagochtend nog vrij rustig. Een ANWB-woordvoerder meldde rond 7 uur nergens trekkers te zien rijden op de snelwegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer