Meer+geld+Vlaanderen+voor+vrijwillige+vogelgriepruiming
Nieuws
© Twan Wiermans

Meer geld Vlaanderen voor vrijwillige vogelgriepruiming

Vlaanderen verhoogt het budget voor door vogelgriep getroffen pluimveehouders met 1,7 miljoen euro. In totaal is er nu 4,2 miljoen euro beschikbaar voor gedupeerden die vrijwillig hebben geruimd om de ziekte in bedwang te houden, meldt landbouwminister Hilde Crevits.

De totale schade voor deze bedrijven wordt geschat op 25 miljoen euro. De Landsbond Pluimvee sprak eerder dan ook over een 'druppel op een gloeiende plaat'. Het H3N1-virus hield van april tot juli huis huis op 82 pluimveebedrijven, voornamelijk in provincie West-Vlaanderen.

Pas op 4 juli 2019 werd een regeling in het leven geroepen door de Belgische federale overheid, waardoor tot ruiming kon worden overgegaan. 55 bedrijven die al vrijwillig hadden geruimd, vielen buiten deze regeling en hadden daardoor ook niet recht op een vergoeding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer