Laag+pathogene+vogelgriep+H6+aangetroffen
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Laag pathogene vogelgriep H6 aangetroffen

Bij een aantal pluimveebedrijven in Nederland is het niet-bestrijdingsplichtige vogelgriepvirus H6 aangetroffen. De meeste gevallen zijn ontdekt via monitoring. Bij een enkel bedrijf werden klinische verschijnselen gevonden, meldt Avined.

Het gaat om bedrijven met legkippen of kalkoenen in de provincies Overijssel, Flevoland, Gelderland, Friesland, Groningen en Noord-Brabant. Avined wijst ondernemers er op om te zorgen voor strikte bioveiligheid en hygiëne op het bedrijf.

Verder moeten ondernemers alert zijn op ziekteverschijnselen. Terwijl de vogeltrek in volle gang is, blijft het nog rustig op het gebied van de hoog pathogene vogelgriep en de laag pathogene vogelgriep H3N1. Een screening in België leverde geen nieuwe gevallen van H3N1 op.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer