Utrechtse BBB-fractievoorzitter Anton Verleun verlaat politiek

Anton Verleun vertrekt na een half jaar als provinciaal fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in Utrecht. De 30-jarige Verleun wordt mede-eigenaar van een dierenartsenpraktijk in het Overijsselse Dalfsen.

Utrechtse+BBB%2Dfractievoorzitter+Anton+Verleun+verlaat+politiek
© Marnix Schmidt

Tegen RTV Utrecht zegt Verleun dat hij deze kans niet kon laten lopen, omdat hij altijd al de droom had een eigen praktijk te hebben. 'Het is ontzettend dubbel. Ik doe het met veel pijn in mijn hart. Maar ik ben dertig lentes jong en heb nog een heel leven voor me en deze kans ga ik niet zomaar nog een keer krijgen', citeert de omroep hem.

Volgens de wet moeten Statenleden in de provincie wonen en dus moet Verleun Provinciale Staten van Utrecht verlaten. De BBB werd bij de provinciale verkiezingen in maart in Utrecht met zeven zetels de grootste partij, maar kwam desondanks niet in de coalitie.

Ans Oude Luttikhuis vervangt Verleun als fractievoorzitter en zijn vrijgekomen plek wordt ingenomen door de nummer acht op de BBB-lijst Dimf Ghijsels-Kerkhoff. Tijdens de Statenvergadering op 8 november worden zij officieel benoemd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer