Flevolandse BBB-gedeputeerde Van den Berg stapt na drie maanden al op

Jurie van den Berg, gedeputeerde namens BBB in Flevoland, stapt op. Van den Berg heeft zijn ontslag ingediend vanwege 'persoonlijke omstandigheden'. Hij lag al langere tijd onder vuur.

Flevolandse+BBB%2Dgedeputeerde+Van+den+Berg+stapt+na+drie+maanden+al+op
© Dirk Hol

In het AD laten meerdere Statenleden weten dat Van den Berg geen beste indruk maakte. 'Hij zorgde voor complete verwarring. Liet zich souffleren door een ambtenaar die uiteindelijk zoiets had van: dit moet je zelf oplossen. Hij bakte er niks van', citeert de krant Wout Jansen van Sterk Sociaal Flevoland.

De BBB-gedeputeerde was sinds 18 september ziekgemeld en diende dinsdag zijn ontslag in. Doordat hij zijn besluit om terug te treden na 1 oktober nam, heeft Van den Berg recht op twee jaar wachtgeld in plaats van slechts drie maanden.

Het is overigens nog niet bekend of Van den Berg ook daadwerkelijk gebruikmaakt van de wachtgeldregeling. Volgens een verklaring van zijn partij gaat de opgestapte gedeputeerde snel op zoek naar nieuw werk, waardoor hij geen wachtgeld meer nodig heeft.


Eenzelfde situatie voorkomen

Diverse Statenfracties willen in een extra vergadering in debat over welke eisen er worden gesteld aan een gedeputeerde. 'Het gaat ons erom dat iemand op een plek is gezet waar hij niet tot zijn recht komt', aldus CDA'er Marian Uitdewilligen. Tiko Smetsers van D66 voegt toe: 'Ik vind het oprecht vervelend voor Jurie, maar hij was niet de juiste man op de juiste plek. Daar moeten we het alsnog over hebben. Hoe kunnen we zoiets voorkomen?'

Van den Berg had als gedeputeerde onder meer Infrastructuur, Milieu en Vergunningverlening, toezicht en handhaving in zijn portefeuille. Onbekend is nog wie hem gaat vervangen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer