Stikstofclaim: beroep tegen openbaarmaking dieraantallen 'weinig zinvol'

Stichting Stikstofclaim (SSC) gaat geen beroep aantekenen tegen de publicatie van bedrijfsgegevens en dieraantallen van alle veehouderijen in Nederland door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Stikstofclaim%3A+beroep+tegen+openbaarmaking+dieraantallen+%27weinig+zinvol%27
© Vidiphoto

Volgens SSC is het niet wenselijk dat gegevens uit de Gecombineerde opgave openbaar worden gemaakt, omdat hier ook veel privégegevens onder vallen. SSC heeft dan ook onderzoek laten verrichten naar de haalbaarheid om openbaring van de gegevens te voorkomen.

Daaruit blijkt dat RVO een juiste belangenafweging heeft gemaakt, omdat de opgevraagde informatie onder het Verdrag van Aarhus valt. 'SSC betreurt het dat zij niets kan betekenen voor haar aangeslotenen. Maar een zaak starten waarbij op voorhand al bekend is dat deze weinig zinvol is, is een slechte investering', laat SSC weten.


LTO wel in beroep

LTO Nederland stapt wel naar de rechter om te voorkomen dat de dieraantallen en bijbehorende adressen van alle veehouderijen in Nederland openbaar worden gemaakt, zo maakt de organisatie woensdag bekend. LTO diende eerder al een zienswijze in om dit te voorkomen, maar de overheid liet weten toch aan het verzoek om openbaarmaking te willen voldoen.


'Helaas hebben de vele ingediende zienswijzen RVO dus niet volledig tot inkeer doen komen. LTO heeft besloten om nu ook de volgende stap te zetten: wij tekenen bezwaar aan bij de minister tegen de nieuwe RVO-besluiten', laat LTO in een verklaring weten. Om te voorkomen dat deze informatie tijdens de bezwaarprocedure alsnog wordt gepubliceerd, dient LTO ook een verzoek om voorlopige voorziening (opschorten van publicatie) in bij de voorzieningenrechter in Den Haag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer