RVO keerde al bijna 700 miljoen euro uit

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ligt op schema met het uitbetalen van de directe betalingen uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). 95,1 procent van de landbouwers heeft inmiddels een volledige betaling ontvangen.

RVO+keerde+al+bijna+700+miljoen+euro+uit
© Twan Wiermans

Dat meldt minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer. In totaal dienden 43.122 agrarisch ondernemers een aanvraag in voor GLB-vergoedingen. 99,7 procent heeft een besluit ontvangen. Bij aanvragen die nog niet zijn afgehandeld staan nog controles open, zoals vergroenings-, fysieke of randvoorwaardecontroles.

Het streven is alle aanvragen per 30 juni 2023 te hebben afgehandeld. RVO keerde tot op heden 596 miljoen euro aan betalingen uit, onderverdeeld in 410 miljoen euro voor de basisbetaling, 174 miljoen euro voor vergroening en 11 miljoen euro voor de premie voor jonge boeren.


De aanvragen voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb) waren eind januari allemaal uitbetaald. Hierbij gaat het om 81 miljoen euro voor veertig agrarische collectieven. De aanvragen waren ook dit jaar weer van hoge kwaliteit, meldt minister Adema. 99,6 procent van de aangevraagde subsidie is uitbetaald.

Het ANLb heeft als doel het verbeteren van de biodiversiteit en het creëren van leefgebieden voor de doelsoorten. Hierbij gaat het vooral om de weide- en akkervogels. De collectieven beheren in totaal 152 leefgebieden. In deze leefgebieden zijn 11.338 beheerders actief die ruim 146.000 regelingspercelen beheren met een totale netto-omvang van bijna 104.500 hectare.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer