Regelingen RVO voor boeren die lijden onder brexit en Oekraïne-oorlog

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft momenteel twee programma's lopen waarvan ook Nederlandse boeren gebruik kunnen maken. Het gaat om regelingen rondom alternatieve afzetmarkten in verband met de oorlog in Oekraïne en de brexit.

Regelingen+RVO+voor+boeren+die+lijden+onder+brexit+en+Oekra%C3%AFne%2Doorlog
© Dirk Hol

De zogeheten SIB-subsidie Alternatieve markten is van kracht in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en is specifiek bedoeld voor internationale ondernemers die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne en/of de sancties tegen en door Rusland. Voor een bedrag van maximaal 2500 euro kan een expert worden ingehuurd voor advies naar alternatieve afzetmarkten nu handel met de twee landen moeilijk of onmogelijk is.

Ook het EU-Handelsprogramma kan ondernemers helpen met het zoeken naar alternatieve afzetmarkten. Voor dit programma is 32 miljoen euro gereserveerd voor Nederlandse bedrijven die vóór 31 januari 2020 al zaken hebben gedaan met het Verenigd Koninkrijk. Mede door inzet van LTO in Brussel heeft de land- en tuinbouwsector ook toegang tot deze regeling.

Ondernemers die getroffen zijn door zowel Brexit als de oorlog in Oekraïne, kunnen op beide regelingen een beroep doen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer