Overheid schiet grote energieverbruikers te hulp

Mkb-ondernemingen die te maken hebben met hoge energiekosten kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. Deze regeling moet ondernemers helpen gestegen gas- en elektriciteitskosten te compenseren.

Overheid+schiet+grote+energieverbruikers+te+hulp
© Twan Wiermans

De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd en loopt van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Mkb-ondernemingen bij wie de energiekosten minimaal 7 procent van de omzet bedragen en die voldoen aan de overige voorwaarden van de regeling, ontvangen een vergoeding van maximaal 160.000 euro.


De compensatie bedraagt 50 procent van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs. Bedrijven die een aanvraag doen, mogen maximaal 249 medewerkers en hoogstens 50 miljoen euro omzet en/of een balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro hebben. Stichtingen, verenigingen en overige instellingen die voldoen aan de voorwaarden kunnen de regeling ook aanvragen. De verwachting is dat enkele tienduizenden bedrijven en organisaties in aanmerking komen.

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de TEK-regeling uit in opdracht van het ministerie van EZK. Op de website van de RVO kunnen aanvragen worden gedaan en is meer informatie te vinden. Ook wordt op 14 maart een webinar gehouden waar meer informatie wordt gegeven. Aanvragen van TEK is mogelijk van 21 maart 2023 (9 uur) tot 2 oktober 2023 (17 uur).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer