Subsidie voor hoogwaardige mestverwerkingsinstallaties

Ondernemers die aan de slag willen met een hoogwaardige mestverwerkingsinstallatie (HMV), kunnen een bijdrage krijgen van de overheid. De subsidie bedraagt minimaal 125.000 euro en maximaal 2.000.000 euro. Het totale budget is 5,7 miljoen euro.

Subsidie+voor+hoogwaardige+mestverwerkingsinstallaties
© Twan Wiermans

De HMV-subsidie is bedoeld voor bedrijven die een hoogwaardige mestverwerkingsinstallatie laten bouwen. Of die een bestaande installatie laten verbouwen tot een hoogwaardige mestverwerkingsinstallatie. Dit is bijvoorbeeld een intermediair bedrijf, zoals een mestvervoerder of een mestverwerkend bedrijf.

Ook andere bedrijven die commerciële interesse hebben in hoogwaardige mestverwerking komen in aanmerking. Voor de subsidieaanvraag moeten zij wel bij RVO staan ingeschreven als intermediair bedrijf. De HMV-subsidie staat open tot 12 januari 2023 en komt ook beschikbaar in 2023, 2024, 2025 en 2026. De voorwaarden staan op RVO.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer