Vleesvarkensnotering in de min door wegvallende vraag

De Vion-vleesvarkensnotering komt in de laatste week van het jaar 5 cent lager uit dan een week eerder. De notering staat nu op 1,97 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw.

Vleesvarkensnotering+in+de+min+door+wegvallende+vraag
© Dirk Hol

Volgens Vion was er de afgelopen weken bijna alleen maar vraag vanuit Oost-Europa. 'Dit heeft ervoor gezorgd dat er sinds week 47 prijsverhogingen zijn geweest in Noordoost-Europa en West-Europa terwijl er in de afgelopen weken in Zuid-Europa, Azië, China en Engeland geen bewegingen waren en de extra vraag voor de feestdagen ontbrak', schrijft Vion.

Nu Oost-Europa van ruim voldoende vlees is voorzien, is de vraag net voor kerst ineens stilgevallen, merkt het bedrijf. 'In China zien we dat corona na de lockdown veel harder om zich heen grijpt wat ervoor zorgt dat de vraag daar verder terugloopt. Vraag naar vleesdelen vanuit China is er al langere tijd niet en de vraag naar bijproducten is fors minder.'

Doordat de afzet van varkensvlees in Nederland en in de rest van Europa tegenvalt en de export naar landen buiten Europa nagenoeg is stilgevallen, komt er te veel vlees op de Europese markten waar onvoldoende afzetmogelijkheden voor zijn, luidt de verklaring.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer