Klein plusje op vleesvarkensprijs Vion

De Vion-notering voor vleesvarkens plust deze week met 2 eurocent en staat nu op 2,02 euro. De vraag naar varkensvlees stijgt, maar blijft nog achter bij vorig jaar. En het aanbod is nog hoog doordat alle landen op volle snelheid slachten, stelt Vion.

Klein+plusje+op+vleesvarkensprijs+Vion
© Vion

DCA noteerde vrijdag 3 cent hoger op 1,92. De stijging van Vion blijft hierbij dus wat achter. Volgens Vion is er wel meer vraag door kerst, maar is die dus nog minder dan vorig jaar. Normaal is er daarbij een zeer goede vraag vanuit de Engels markt voor speciale snitten. Die vraag blijft nog uit.De Duitse vleesvarkensnotering krijgt een eigen dynamiek door de al bijna zelfvoorzienende markt als gevolg van de productieafname die daar heeft plaatsgevonden. De Duitse notering staat op 2 euro. Afgelopen vrijdag werden de varkens op de beurs verhandeld voor 2,10 euro.

In de Zuid-Europese landen zijn de prijzen onveranderd of dalen ze. Daarnaast laten wereldmarkten zoals de Verenigde Staten, Brazilië en China al weken op rij een dalende trend zien. De vraag vanuit China, waar heel Europa op hoopte, is er tot nu toe nog niet gekomen.


• Bekijk alle marktprijzen van vleesvarkens

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer