Vion-varkensprijs bereikt hoogste niveau sinds 2020

De varkensprijs van Vion is deze week met 6 eurocent geplust en komt uit op 2,01 euro inclusief btw per kilo geslacht gewicht. Deze prijs is sinds maart 2020 niet meer boven de grens van 2 euro per kilo uitgekomen.

Vion%2Dvarkensprijs+bereikt+hoogste+niveau+sinds+2020
© Vion

Na twee opeenvolgende weken van stijgende noteringen van 1 en 4 eurocent, komt er deze week 6 cent per kilo geslacht gewicht bij voor vleesvarkens die bij Vion worden verwerkt. Daarmee wijkt Vion iets af van de 8 cent die de DCA Beursnotering geslacht voor deze week erbij deed.De trein begint blijkbaar vaart te krijgen, geeft Varkenshandel Dijk aan. Ook al noemt die de verhoging van de Vion-notering enigszins teleurstellend. Van dag tot dag wordt het aanbod van vleesvarkens krapper. De groei van de varkens blijft met dit warme weer achter en in een opgaande markt heeft de vleesvarkenshouder minder haast om dieren aan de slachterij te leveren.

De krimp van de varkensstapel in Duitsland, maar ook in Nederland, Denemarken en Engeland, geeft een prijsopdrijvend effect. Ook Polen zit erg krap in de varkens en koopt duur bij. Seizoensinvloeden – denk aan het inslaan voor de winter en het barbecueseizoen – duwen de prijzen volgens Dijk de komende weken nog verder omhoog.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer