Holland Holstein sHow toont drie dochtergroepen

Tijdens de Holland Holstein sHow worden dochtergroepen geshowd van Aurora Mitchell, Topstone en Drouner Rednex. De Holland Holstein sHow is op 4 en 5 november in het WTC in Leeuwarden.

Holland+Holstein+sHow+toont+drie+dochtergroepen
© Ruud Ploeg

Fokkerijorganisatie AI Total toont een groep van Aurora Mitchell (Mitchell x Bombero x Mayfield). Deze outcross-stier viel in zijn genomicsperiode al op door zijn hoge productie-index. Dit in combinatie met best exterieur en goede gezondheidskenmerken. In zijn fokperiode bevestigt Mitchell deze allround cijfers met verve.

Masterrind laat een groep zien van Topstone (AltaTopshot x Rubicon x Aikman) uit de Golden Oaks Mark Prudence-familie. Met slechts dertig melkgevende dochters is na een rondgang toch besloten om nu al een dochtergroep te presenteren. Topstone vererft brede, melkrijke dochters met neutrale gehalten en hele beste gezondheidskenmerken.

KI Kampen komt met een groep van de roodbonte Drouner Rednex (Effort x Freddie x Goldwyn). Deze stier komt uit de bekende stammoeder Kamps-Hollow Altitude RC EX95. Rednex is met afstand de nummer 1 roodbonte exterieurstier in Nederland. Vooral de hoge score voor uiers valt hierbij op. Rednex-dochters zijn persistent en laatrijp en daarbij is hij de hoogst geteste stier voor dochtervruchtbaarheid.


Nieuwe locatie

De dochtergroepen zijn te vinden in de stands op het beursterrein naast de showring. Zaterdag 5 november rond 13.15 uur worden de dochtergroepen gepresenteerd in de showring. Daarnaast zijn ze beide dagen te bewonderen op de stands op het beursterrein naast de showring.

Vrijdag 4 november staat in het teken van de Young Breeders. Gestart wordt met de scheercompetitie, gevolgd door het showmanship en ten slotte de exterieurkeuring van de pinken. Vanaf 17.30 uur is het Holland Holstein House geopend, waar de huldiging van de kampioenen van de Young Breeders-competities plaatsvindt. De fokker van het jaar wordt bekendgemaakt en aansluitend wordt de Young Breeders Sale gehouden. De eerste dag van de Holland Holstein sHow wordt afgesloten met het fokkersfeest.

Zaterdag 5 november staat in het teken van de koeienshow: de individuele keuringen van Holstein en Red Holstein, dochtergroepen, bedrijfsgroepen en als kers op de taart het defilé met de kampioenen van zowel de vrijdag als de zaterdag. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking van de algemeen kampioenes.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer