Willem's Hoeve Rita 9863 gekroond tot Miss Betuwe

Willem's Hoeve Rita 9863 van familie De Jong uit Buren werd vorige week vrijdag tijdens de Avondbloesemshow in het Gelderse Zoelen uitgeroepen tot algemeen kampioen. De Danillo-telg won eerder die avond op de fokveedag van fokkersclub Midden-Betuwe bij de oudere koeien.

Willem%27s+Hoeve+Rita+9863+gekroond+tot+Miss+Betuwe
© els korsten

Rita heeft een zeer best frame met een geweldig uier. Zij werd nipt gevolgd door Share Cinderella 6 (Mogul) van Dick en Rosita van Deelen uit Zoelen. Cinderella imponeerde door haar kracht, mooie balans, zeer beste uier en haar zeer sterke beengebruik.

Share Cinderella 272, de King Doc dochter, van Dick en Rosita van Deelen uit Zoelen liet zich in topvorm showen en werd eenvoudig kampioene in de middenklasse. Cinderella heeft een geweldig uier en werd dan ook Uierkampioen van de avond.


Frame met uitstraling

Verder beschikte Share Cinderella 272 over een heel fraai frame met veel uitstraling en zeer best beenwerk. Door haar betere frame en bredere uier stond ze voor Malderick Annele 1460 (Bankroll) van maatschap van Rooijen uit Maurik, die reservekampioen werd.

Jurylid Lars van Loenhout plaatste ook een koe van De Jong voorop bij de vaarzen. Dit keer de massale Willem's Hoeve Rita 2134. Van Deelen moest net als bij de oudere koeien genoegen nemen met het reservelint voor de van een fraai frame voorziene Denver-dochter Share Cinderelle 283.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer