Marie+356+scoort+op+Rundveeshow+Noord
Nieuws
© RSN

Marie 356 scoort op Rundveeshow Noord

De koe Marie 356 van Aam Verwayen uit Hijken is zaterdag op de Rundveeshow Noord in Lhee met de hoogste eer gaan strijken.

De Braedale Goldwyn-dochter scoorde het algemeen kampioenschap bij de zwartbonten en eindige ook bovenaan in de categorie oudere koeien en productieklasse zwartbont. Bij de jonge koeien zwartbont was de hoofdprijs voor Larcrest Contrast-dochter Prairie Hoeve Hendrika 82 van H.Schuiling uit Nijeveen.

Het uierkampioenschap zwartbont ging dit jaar naar Bieuw Kitty 9 van P. Maassen en Mts C.P. van Burgsteden uit Oosterwolde. Dat is een dochter van Toc-Farm Goldsun.

Roodbont

Bij het roodbonte vee werd Willie 159 van Maatschap Woertink uit Wijster kampioen. De dochter van Jotan Red eindigde voor Jipsing Rieka 49 van Maatschap J.W.en B. van Noord uit hetzelfde dorp in de categorie oude koeien roodbont.

Bij het jonge roodbont ging de eerste prijs naar Giessen Cecibell 8 (v: Go-Farm Pitbull) van T. van Vliet uit Nieuwlande. Die bracht ook de beste roodbontvaars naar de keuring: Giessen Cecibell 10 (v:.Ocd Mccutchen Durango).

Oogstdag

De noordelijke keuringsdag was dit jaar voor het eerst gekoppeld aan de Oogstdag in Lhee. Daar kwamen zo'n 8.000 mensen op af, waarvan een groot deel ook een kijkje kwam nemen bij de koeienkeuring.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  6° / 1°
  20 %
 • Zondag
  7° / -1°
  30 %
 • Maandag
  7° / 3°
  50 %
Meer weer