Studenten showen topvaarzen van stageboeren

Studenten van de opleiding Melkveehouderij van Yuverta MBO Houten hebben onlangs een videokeuring voor vaarzen gehouden. Nico Bons en Addy Moree waren als juryleden betrokken bij de kampioenskeuring.

Studenten+showen+topvaarzen+van+stageboeren
© Genhotel

In totaal deden 52 studenten van Yuverta MBO Houten, het voormalige Wellantcollege, met een koe mee aan de videokeuring. Op hun stagebedrijf hebben ze een vaars uitgezocht, opgegeven, klaargemaakt en voorgebracht voor de keuring. Ze showden het dier voor eigen camera en stuurden de beelden in.

De keuring is gewonnen door Willem's-Hoeve Rita 2134. Melkveehouderijstudent Bart de Boer bracht deze Our-Favorite Undenied-dochter van de familie De Jong uit het Gelderse Buren voor.

De jury verkoos Share Cinderella 283 (V. Brenland Denver) tot reservekampioen. Het is een vaars van de familie Van der Gun-van Deelen uit het Gelderse Zoelen en werd voorgebracht door student Stijn de Wit.

Derde werd Jantine 40 van familie De Jong uit het Zuid-Hollandse Ouderkerk aan den IJssel. De Lendordochter werd voorgebracht door student Thomas de Jong.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer