Ministerie publiceert eindrapport LNV Community 2021

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vrijdag het eindrapport gepubliceerd van de LNV Community 2021. In deze klankbordgroep geven tweehonderd akkerbouwers, tuinders en veehouders hun mening over het beleid van het ministerie.

Ministerie+publiceert+eindrapport+LNV+Community+2021
© Peter Smit

De LNV Community startte in 2019 op initiatief van toenmalig landbouwminister Carola Schouten. Via de LNV Community wil het ministerie meer inzicht krijgen in de leefwereld van individuele ondernemers. Met deze kennis kan het ministerie beleid en communicatie over beleid beter laten aansluiten op de boerenpraktijk.

Communityleden kunnen elke maand reageren op vragen van LNV en ook zelf onderwerpen aandragen voor gesprek. Bij de selectie van deelnemers is gelet op het vormen van een diverse groep boeren uit verschillende sectoren. Bij de selectie is zoveel mogelijk gespreid op regio, bedrijfsgrootte, afzetmarkt, leeftijd en geslacht.


Besloten platform

De LNV Community is een besloten platform voor kwalitatief (niet cijfermatig) onderzoek met een beperkt deelnemersaantal. Het gaat bij kwalitatief onderzoek juist om het 'waarom' en 'hoe' om zo beter te begrijpen wat mensen motiveert en activeert. De resultaten van kwalitatief onderzoek zijn indicatief van aard en geven richting aan denken. Ze zijn niet een-op-een te extrapoleren naar de gehele doelgroep.In deze eindrapportage van 2021 worden de belangrijkste inzichten besproken die het afgelopen jaar uit de discussies op het platform naar voren zijn gekomen. De thema's daarbij waren de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties, koolstofopslag in bodems, fieldlabs en demonstratiebedrijven, waterkwaliteit, klimaatadaptatie en de toekomst van agrarische sector.


Klik voor het complete eindrapport op onderstaande pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer