Staghouwer onder de indruk bij bezoek aan Nederlandse tuinbouw

Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft maandag diverse bedrijven bezocht die actief zijn in de Nederlandse tuinbouw. Hij startte de rondgang bij het World Horti Center om vervolgens een bezoek te brengen aan Rijk Zwaan, Beekenkamp Group en Koppert.

Staghouwer+onder+de+indruk+bij+bezoek+aan+Nederlandse+tuinbouw
© Rolf van Koppen

Tijdens het werkbezoek maakte Staghouwer kennis met de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw en de bijdrage die de sector levert aan maatschappelijke thema's als gezonde en duurzame voeding, klimaatverandering, kennisontwikkeling en een groene leefomgeving.

Het eerste bezoek van de minister was bij het World Horti Center in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Daar werd hij ontvangen door Jaap Bond, boegbeeld van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland en directeur Puck van Holsteijn van het World Horti Center.


Maatschappelijke thema's

In het kennis- en innovatiecentrum World Horti Center werd Staghouwer door studenten, onderzoekers, ondernemers en belangenorganisaties bijgepraat over maatschappelijke thema's waar de sector oplossingen voor biedt. Dit betreft onder meer big data, robotisering, gezonde en veilige producten, water, schoon en efficiënt transport en duurzame energie.


LNV-minister Staghouwer laat zich onder toeziend oog van Jaap Bond in het Zaadtechnologisch Centrum van Rijk Zwaan bijpraten over de activiteiten van het groenteveredelingsbedrijf.
LNV-minister Staghouwer laat zich onder toeziend oog van Jaap Bond in het Zaadtechnologisch Centrum van Rijk Zwaan bijpraten over de activiteiten van het groenteveredelingsbedrijf. © Rolf van Koppen

De volgende stop was bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, waar ook de directeur van verpakkingsbedrijf Beekenkamp Group aanwezig was. Rijk Zwaan-directeur Marco van Leeuwen gaf de minister meer informatie over innovaties in de groenteveredeling en zaadproductie.

Directeur An Beekenkamp van de Beekenkamp Group liet Staghouwer kennismaken met het familiebedrijf dat naast producent van jonge groenteplanten en verpakkingsoplossingen veredelaar en producent is van chrysantenstekken en sierteeltgewassen.


Koppert

Het laatste bezoek van de minister was aan Koppert, wereldmarktleider in duurzame gewasbescherming. Daar maakte hij kennis met innovaties van Koppert in kennis en techniek, kreeg hij inzicht in het productieproces en de waarde van roofmijten en nuttige schimmels voor de internationale land- en tuinbouw.

Staghouwer: 'Ik ben onder de indruk van de innovatiekracht en de creativiteit van bedrijven om te blijven vernieuwen. Ze laten zien oplossingen te hebben voor mondiale opgaven. Zeker met het oog op de vraagstukken van duurzaamheid en voedselzekerheid een sector die we als Nederland moeten koesteren.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer