Onderzoek naar link tussen smaak en veehouderijsysteem
Heeft het veehouderijsysteem invloed op de smaak van varkens- of kuikenvlees? In het nieuwe Europese project mEATquality wordt dit onderzocht. Het doel is consumenten van een betere kwaliteit vlees te voorzien en dieren een beter welzijn te bieden.

Daarnaast zijn belangrijke doelen van het onderzoek het verkleinen van de milieuimpact en het vergroten van de economische duurzaamheid in de hele keten.
Wageningen University & Research coördineert het onderzoek. 'We willen te weten komen of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen. Bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen', zegt Hans Spoolder, projectcoördinator en senior onderzoeker dierenwelzijn bij Wageningen Livestock Research.
Het project mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het programma Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie. Het ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de boer-tot-bordstrategie van de Europese Unie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Iseki TM 3217
Gebruikt, P.O.A.
-
Kuhn GF6301MH schudder
1999, P.O.A.
-
Kubota Voorwiel spatborden set M5
Gebruikt, € 425
-
FC 280 P MAAIKNIKSCHUDDER
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Lid Raad van Toezicht
HAS Hogeschool - 's-Hertogenbosch
Projectleider Duurzaamheidsprogramma's Zuivel
Wageningen University & Research - Wageningen
Commercieel ingestelde inkoper M/V
Greendutch - Nijkerk, Nederland
Commercieel Coördinator / Planner
vanRijsingensource - Helmond
Bedrijfsleider WTC
Werktuigencoöperatie De Kempen - NL
Weer
-
Maandag21° / 12°70 %
-
Dinsdag17° / 11°50 %
-
Woensdag17° / 9°50 %