Onderzoek naar link tussen smaak en veehouderijsysteem
Heeft het veehouderijsysteem invloed op de smaak van varkens- of kuikenvlees? In het nieuwe Europese project mEATquality wordt dit onderzocht. Het doel is consumenten van een betere kwaliteit vlees te voorzien en dieren een beter welzijn te bieden.

Daarnaast zijn belangrijke doelen van het onderzoek het verkleinen van de milieuimpact en het vergroten van de economische duurzaamheid in de hele keten.
Wageningen University & Research coördineert het onderzoek. 'We willen te weten komen of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen. Bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen', zegt Hans Spoolder, projectcoördinator en senior onderzoeker dierenwelzijn bij Wageningen Livestock Research.
Het project mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het programma Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie. Het ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de boer-tot-bordstrategie van de Europese Unie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Case IH PUMA 220 CVX AFS CONNECT
Gebruikt, P.O.A.
-
JOHN DEERE X584 ZITMAAIER (HIL) #696131
Gebruikt, P.O.A.
-
Pottinger Jumbo 7200 L Combi opraapwagen
2009, P.O.A.
-
JOHN DEERE X380 ZITMAAIER (LIE) #692279
Gebruikt, € 6.793
Vacatures
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Vertegenwoordiger M/V
KI Kampen - Dalfsen, Nederland
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Weer
-
Donderdag19° / 13°60 %
-
Vrijdag18° / 12°90 %
-
Zaterdag17° / 10°80 %