Onderzoek naar link tussen smaak en veehouderijsysteem

Heeft het veehouderijsysteem invloed op de smaak van varkens- of kuikenvlees? In het nieuwe Europese project mEATquality wordt dit onderzocht. Het doel is consumenten van een betere kwaliteit vlees te voorzien en dieren een beter welzijn te bieden.

Onderzoek+naar+link+tussen+smaak+en+veehouderijsysteem
© Twan Wiermans

Daarnaast zijn belangrijke doelen van het onderzoek het verkleinen van de milieuimpact en het vergroten van de economische duurzaamheid in de hele keten.

Wageningen University & Research coördineert het onderzoek. 'We willen te weten komen of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen. Bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen', zegt Hans Spoolder, projectcoördinator en senior onderzoeker dierenwelzijn bij Wageningen Livestock Research.

Het project mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het programma Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie. Het ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de boer-tot-bordstrategie van de Europese Unie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer