Onderzoek naar link tussen smaak en veehouderijsysteem
Heeft het veehouderijsysteem invloed op de smaak van varkens- of kuikenvlees? In het nieuwe Europese project mEATquality wordt dit onderzocht. Het doel is consumenten van een betere kwaliteit vlees te voorzien en dieren een beter welzijn te bieden.

Daarnaast zijn belangrijke doelen van het onderzoek het verkleinen van de milieuimpact en het vergroten van de economische duurzaamheid in de hele keten.
Wageningen University & Research coördineert het onderzoek. 'We willen te weten komen of de smaak van pluimvee- en varkensvlees in extensieve houderijsystemen verschilt van vlees van intensieve houderijsystemen. Bijvoorbeeld doordat dieren meer bewegingsruimte hebben of ander voer krijgen', zegt Hans Spoolder, projectcoördinator en senior onderzoeker dierenwelzijn bij Wageningen Livestock Research.
Het project mEATquality wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie binnen het programma Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie. Het ging in oktober 2021 van start en focust op onderzoek naar kwaliteit, veiligheid en authenticiteit van vlees als onderdeel van de boer-tot-bordstrategie van de Europese Unie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker Z315E Zeroturn maaier (WD) #28857
Gebruikt, P.O.A.
-
New Holland Tractor, compact Boomer 54D (RL) #276299
Gebruikt, € 23.500
-
Case IH VESTRUM 110 CVX
2021, P.O.A.
-
Iseki SXG15H
2009, P.O.A.
Weer
-
Zondag21° / 5°0 %
-
Maandag21° / 5°10 %
-
Dinsdag21° / 6°10 %