Week Zonder Vlees nu ook zonder zuivel

De vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees krijgt dit jaar de toevoeging & Zuivel. Daarmee vragen de initiatiefnemers aandacht voor de impact van zuivel op het klimaat. Deelnemers aan deze week worden uitgedaagd om ook zuivel te laten staan. Volgens ZuivelNL is het allemaal niet zo simpel.

Week+Zonder+Vlees+nu+ook+zonder+zuivel
© Pixabay

Volgens de mensen achter deze week heeft zuivel, net als vlees, een belastend effect op het klimaat. Sinds de start van de campagne is er volgens hen veel veranderd in de Nederlandse eetcultuur. Dat is voor hen reden om de uitdaging voor deze week, dit jaar van 7 tot en met 13 maart, te verhogen.

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel: 'Dit jaar voegen we & Zuivel toe om deelnemers te inspireren ook zuivel vaker te vervangen. We willen daarmee voorloper blijven op dit onderwerp en Nederland de ogen openen voor de impact van zuivel. Die impact is vaak minder bekend.'


78 partners

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is een non-profitinitiatief en wordt mede mogelijk gemaakt door 78 partners uit de voedingsindustrie. Boerdam: 'We hebben als stichting ook in 2022 weer gekozen voor een collectief partnermodel, waarin onze partners de campagne financieel ondersteunen en daarnaast iedere partner op eigen wijze invulling geeft aan het versterken van de campagne.'

Volgens ZuivelNL betekent het eten van minder of geen dierlijke producten dat voor een gezond eetpatroon de verloren voedingsstoffen moeten worden gecompenseerd. Dat kan alleen door steeds meer verschillende plantaardige producten te eten. Maar de producten die gezamenlijk zuivel kunnen vervangen, hebben volgens ZuivelNL een even grote of zelfs grotere impact op het milieu. Het is daarom niet zinvol om zuivel te schrappen voor wie duurzamer en gezond wil eten, stelt ZuivelNL.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer