Protix haalt 50 miljoen binnen voor internationale groei

Vier impactbeleggers stappen in het groeiplan van insectenkweker en -verwerker Protix uit het Brabantse Dongen. Ze investeren samen 50 miljoen euro in dit bedrijf. Dat geld wil Protix gebruiken voor de verdere internationale groei en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Protix+haalt+50+miljoen+binnen+voor+internationale+groei
© Pixabay

Het gaat om de beleggers European Circular Bioeconomy Fund (ECBF), BNP Paribas, de Prince Albert II Foundation en The Good Investors. Deze nieuwe financiering wordt ook ondersteund door de bestaande aandeelhouders Aqua-Spark, Rabo Investments en Invest-NL.

Protix produceert natuurlijke en duurzame ingrediënten van insecten en kweekt larven van de zwarte soldaatvlieg. Organische bijproducten uit de voedingsindustrie dienen als voer voor de insecten. Op hun beurt worden de insecten gebruikt in verschillende voeders voor huisdieren, vissen, kippen en andere dieren.

Daarmee wil Protix een bijdrage leveren aan het tegengaan van ontbossing door de sojateelt en overbevissing. De volgende groeifase van Protix staat in het teken van wereldwijde uitbreiding, het bouwen van nieuwe faciliteiten en het vergroten van de capaciteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer