Week zonder vlees en zuivel van start

Aanstaande maandag 7 maart gaat de vijfde editie van de Nationale Week zonder Vlees van start. Dit jaar dagen de initiatiefnemers consumenten uit om ook zuivel te laten staan.

Week+zonder+vlees+en+zuivel+van+start
© Dirk Hol
De jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog De Hippe Vegetariër. Inmiddels wordt de campagne gesteund door tachtig partners, zoals supermarkten, producenten, scholen en ministeries.

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel roept Nederland op om van 7 tot en met 13 maart het vlees en optioneel ook zuivel te laten staan.

ZuivelNL liet eerder al weten dat wanneer je minder of geen dierlijke producten eet, je de verloren voedingsstoffen dient te compenseren. Dat kan alleen door steeds meer verschillende plantaardige producten te eten. Maar de producten die gezamenlijk zuivel kunnen vervangen, hebben volgens ZuivelNL een even grote of zelfs grotere impact op het milieu. Het is daarom niet zinvol om zuivel te schrappen voor wie duurzamer en gezond wil eten, stelt ZuivelNL.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer