1+miljoen+euro+voor+landbouw+in+Veenkoloni%C3%ABn
Nieuws
© Han Reindsen

1 miljoen euro voor landbouw in Veenkoloniën

Voor de toekomstbestendige landbouw in de Veenkoloniën is 1 miljoen euro beschikbaar vanuit het Europees plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Dat meldt provincie Drenthe.

Voor onderzoek binnen samenwerkingsverbanden naar de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen met een hoog eiwitgehalte is 450.000 euro uitgetrokken. Dit moet de eiwittransitie bevorderen.

Voor het vergroenen en het op peil houden of vergroten van de biodiversiteit in het Drents-Groningse gebied is 550.000 euro beschikbaar. Partijen kunnen bijvoorbeeld aan de slag gaan met nieuwe teeltmethodes die een positieve invloed hebben op het leven in en op de bodem. Een voorbeeld hiervan is de huidige proef met strokenteelt die ligt op de proefboerderij in Valthermond.


Met het openstellen van de subsidieregelingen wordt een begin gemaakt met het nieuwe programma voor 2020-2024 dat Innovatie Veenkoloniën heeft opgesteld. Het collectief wil samenwerkende partners verbinden om de regio verder te versterken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer