Lemken+viert+dit+jaar+240%2Djarig+jubileum
Nieuws
© Lemken

Lemken viert dit jaar 240-jarig jubileum

De Duitse machinefabrikant Lemken geeft dit jaar uiting aan het 240-jarige jubileum via verschillende acties voor medewerkers, verkooppartners en klanten.

In 1780 legde Wilhelmus Lemken met een kleine smederij in het Duitse Xanten het fundament voor een succesvolle bedrijfsontwikkeling. Vandaag de dag is Lemken een toonaangevende aanbieder van landbouwtechniek en werken er verspreid over 29 eigen verkoopvestigingen in de wereld ruim 1.600 medewerkers.

In de buurt van Xanten aan de Nederrijn werden 240 jaar geleden de eerste ploegen, cultivatoren en eggen gesmeed voor lokale landbouwers. Deze beginproducten maken nog altijd deel uit van het productprogramma.


Innovaties

Toen vanaf 1969 Viktor Lemken de bedrijfsvoering op zich nam, heeft hij het familiebedrijf met toekomstgerichte innovaties verder op de kaart gezet. Zo is Lemken wereldwijd in alle belangrijke agrarische markten uitgegroeid tot een ervaren specialist in ploegen.

Vanaf de jaren tachtig werd met de komst van het model Smaragd tot en met het huidige vlaggenschip Rubin de stoppelbewerkingstechniek op de kaart gezet. De innovatieve ploegtechniek ging hand in hand met de verwerving van de positie als marktleider.


Schoffeltechniek

Bij het productportfolio richt de specialist in landbouwtechniek zich op bodembewerking, inzaaien en gewasbescherming. Dit jaar is de gewasbescherming nieuw gepositioneerd. Nu wordt volledig ingezet op de kracht van de cameragestuurde schoffeltechniek in combinatie met de selectieve toediening van gewasbeschermingsmiddelen.

Lemken hecht veel waarde aan ervaring en een goede ontwikkeling. Het past daarom goed dat het 240-jarige jubileum vooral in het teken van het personeel staat. Hun herinneringen werden gekoppeld aan gegevens over de geschiedenis en de huidige verdere technische ontwikkelingen wat uitmondde in een interessante webspecial over de afgelopen 240 jaar die op de website 240lemken.com is geplaatst. Ook klanten worden hierbij van harte uitgenodigd om hun ideeën en verhalen te delen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer