Herstel schade grasveld Malieveld in Den Haag

Op het Malieveld in Den Haag is woensdag een begin gemaakt met de herstelwerkzaamheden van de randen van het terrein. Die klus moest wachten op groeizaam lenteweer.

Oktober vorig jaar liep het Malieveld aanzienlijke schade op toen demonstrerende boeren met hun trekkers over het grasveld en de omliggende taluds en bermen reden. De werkzaamheden aan het veld zijn inmiddels via de huisaannemer uitgevoerd. Woensdag is een begin gemaakt met de randen.

Lemken Nederland uit Zeewolde en Henry Swinkels Landbouwmechanisatie/Massey Ferguson uit Soerendonk herstellen gratis de randen van het Malieveld. Dat gebied en dan vooral de stroken onder de bomen, is door diepe bandensporen het zwaarst beschadigd. 'Ik dacht, ik neem een paar MF's mee en dan lossen we dat probleem zo op', meldt Henry Swinkels. 'Nu kan niemand meer een vuil woord over ons zeggen.'


Sector neemt verantwoordelijkheid

Staatsbosbeheer is blij met de werkzaamheden, verzekert boswachter Mark Kras. 'Ik ben blij dat de sector zijn verantwoordelijkheid neemt en aan de slag is met dit herstelwerk.' Om het gras in te zaaien, gebruikt Lemken een Zirkon rotorkopeg en de nieuwe Saphir 9-zaaimachine met dubbelschijfkouter in combinatie met een aandrukwiel.

Het zaaizaad is door DSV zaden gratis ter beschikking gesteld. Daarnaast is er ondersteuning van ELM mechanisatie uit Bleiswijk en Abemec mechanisatie uit Dronten. 'Het is wel even wennen zo. W e zijn natuurlijk gewend om hectares te maken. Het zijn allemaal bochtjes en hellinkjes. Het schiet niet op', erkent Hans Hoogland van Lemken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer