Nova 14 zelfrijdende veldspuit van Lemken

Lemken presenteert volgende maand op de beurs Agritechnica in het Duitse Hannover een zelfrijdende veldspuit. De Nova 14 maakt het gamma veldspuiten van de machinefabrikant compleet.

Nova+14+zelfrijdende+veldspuit+van+Lemken
© Lemken

Het strategische samenwerkingsverband dat in 2017 met een chassisfabrikant is aangegaan, betekende het startschot voor de ontwikkeling van de zelfrijdende veldspuit van Lemken. Nu introduceert de fabrikant het eindresultaat onder de naam Nova.

De zelfrijdende veldspuit heeft een ruime cabine, een veelzijdig verstelbaar chassis, een nieuwe automatische spuitboomgeleiding en een tankvolume van 4.800 tot en met 7.200 liter. De schoonwatertank heeft een inhoud van 660 liter. De werkbreedtes variëren van 24 tot 39 meter.

Cabine

De comfortabele cabine is bij intensief gebruik een belangrijk aspect. De cabine-isolatie zorgt voor een laag geluidsniveau. In de cabine is er continu een overdruk die voorkomt dat spuitdampen kunnen binnendringen. Een automatische klimaatregeling, bluetoothradio en een groot aantal opbergvakken maken het werk aangenaam. Naar wens is de Nova ook verkrijgbaar met een drietraps luchtfiltersysteem van categorie 4.

Alle bedieningselementen zijn ergonomisch ondergebracht in de armleuning van de luchtgeveerde stoel. De innovatieve joystick met vrij in te delen functietoetsen kan worden aangepast aan de individuele wensen.

Sectieschakeling

De aansturing van de spuittechniek vindt plaats via de Lemken MegaSpray op de CCI 800- of de CCI 1200-terminal. Dit omvat de sectieschakeling en regeling van de uit te brengen hoeveelheid, een gps-spoorgeleidingssysteem en het taakmanagement. Agrirouter neemt, als platform voor gegevensuitwisseling, de communicatie met het Farm Management Systeem op kantoor voor zijn rekening.

In het chassis van de Nova zorgen de telescopische assen voor flexibele spoorbreedtes van 1,8 tot 2,3 meter. Naar wens is een hydraulische verstelling van de spoorbreedtes verkrijgbaar. Er kunnen banden van 300 tot 650 millimeter breedte worden gemonteerd.

Vierwielbesturing

Door de vierwielbesturing volgt de achteras spoorgetrouw de vooras. Dit beschermt net als de grote bodemvrijheid van 1,20 meter het gewas. Voor gewassen die bijzonder hoog groeien, kan het chassis hydraulisch worden verhoogd tot 1,60 meter.

De Nova van Lemken is vanaf half 2020 verkrijgbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 0°
  5 %
 • Zaterdag
  4° / -2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer